Malin Broman & Simon Crawford-Phillips

Möt Sveriges Radios Symfoniorkesters konsertmästare Malin Broman och pianisten Simon Crawford-Phillips i ett program med fokus på violan! Duon kommer att spela musik av bl.a. Clara Schumann och Rebecca Clarke samt framföra ett beställningsverk av Djuro Zivkovic.

Som solist har Malin Broman framträtt med orkestrar som Copenhagen Phil, BBC Scottish Symphony Orchestra och Academy of Saint Martin in-the-Fields för att nämna några. Hon har även verkat som solist/konstnärlig ledare vid konserter med Trondheimsolistene, Gävle Symfoniorkester och Sveriges Radios Symfoniorkester. Malin bär titlar som ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien och första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester, och 2019 tilldelades hon H.M. Konungens medalj för betydande insatser inom svenskt musikliv. Hon har de senaste åren uruppfört violinkonserter av bl.a. Helen Grime, Andrea Tarrodi, Rolf Martinsson, Malin Bång och Daniel Nelson. 

Simon Crawford-Phillips är en flitigt anlitad pianist som har framträtt med orkestrar som BBC Scottish Symphony Orchestra och Sveriges Radios Symfoniorkester. Simon figurerar därtill på ett flertal aktuella album där verk av tonsättare som Sofija Gubajdulina, Fanny Mendelssohn, Alban Berg och Sergej Rachmaninov framförs. Tack vare hans stora passion för samtida musik har han samarbetat med och uruppfört verk av bl.a. Thomas Adès, Britta Byström och Steve Reich. Bland hans återkommande samarbetspartners finner man namn som Colin Currie, Torleif Thedéen och Anne Sofie von Otter. 

 

Gillar du också kultur och musik?

Vill du ha de senaste nyheterna om Musik i Äppelriket?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!