Emil Fredberg och Friiskvartetten tolkar Elvis Costello

Friiskvartetten och Emil Fredberg tolkar Elvis Costellos verk ”The Juliet Letters” – ett verk som föddes vid upptäckten av de brev som adresserades till Shakespeares Julia Capulet men besvarades av någon helt annan.

Vad innehåller ett brev? Information, tankar, vilja, känsla? Idén till ”The Juliet Letters” föddes genom upptäckten av de brev som adresserades till Shakespeares Julia Capulet men besvarades av någon helt annan – en professor i Verona. Elvis Costello har tillsammans med Brodskykvartetten tonsatt de berättelser som hittades i breven till Julia men också i de besvarande breven. I denna konsert tolkar Friiskvartetten och Emil Fredberg originalversionen av verket ”The Juliet Letters” med dessa drabbande berättelser som skildrar livets svåra, avgörande och tänkvärda skeenden.

Friiskvartetten är en Malmöbaserad stråkkvartett som sedan starten 2015 har korsat genregränser och utforskat såväl klassisk musik som folkmusik, jazz och pop. I bagaget har de samarbeten med tonsättare, körer, skådespelare och artister, som Stina Ekblad och Tomas von Brömssen.

Emil Fredberg är utbildad i komposition och jazzsång, och studerar för tillfället dirigering vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han ligger bakom initiativ som Fredbergs Orkester, Scandinavian Jazz Orchestra och Highlights Productions.

 

Gillar du också kultur och musik?

Vill du ha de senaste nyheterna om Musik i Äppelriket?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!