Programpunkter

MUSIK

Himmel, hav och … kärlek


En lyrisk, glädjefylld sommarkonsert, med musik kommen ur salar av bokskog, massor med himmel och hav, och… kärlek!
Elise Einarsdotter Steinholz, piano
Margareta Bengtson, sång och harpa
Olle Steinholz, kontrabas

Konserten spelas in i Södra Mellby kyrka och kan ses från 10 juli på Musik i Syd Channel. 
Inga biljetter kommer säljas till konserten.

Musiken är komponerad av Elise Einarsdotter, i hennes egen högst personliga stil, med en blandning av jazz och folkton. Österlenbördiga pianisten Elise Einarsdotter kommer till Kivik i sällskap med Olle Steinholz och Margareta Bengtson. Elise speciella musik med smaker av jazz och visa, kommer fånga in lyssnarna till en värld av klanger med flygel, röst, harpa och kontrabas.


Den franska flöjten

[Ladda ner programblad som PDF]


Fynd i den franska kammarmusikens gömmor
Anna Norberg, flöjt
Bengt Forsberg, piano

Konserten spelas in i Södra Mellby kyrka och kan ses från 10 juli på Musik i Syd Channel. 
Inga biljetter kommer säljas till konserten.

Vi får ta del av över ett halvt sekel av den franska kammarmusiken, i sällskap med Anna Norberg och Bengt Forsberg. Tillsammans bjuder de på essensen av den franska guldåldern för flöjt och piano.

 


NATUR

Naturum Stenshuvud


• 5-10 juli Sägner under eken varje dag kl. 11.00 kan du lyssna på sägner under ängens ek. Ensemble Mare Balticum står för spännande ljudhändelser och naturums guider för sägnerna. OBS! MAX 15 PERS PER GUIDNING! Först till kvarn gäller, kontakta naturum när du kommer. Evenemanget är gratis och passar både vuxna och barn. Samling vid naturum

• 5-10 juli varje dag kl 12:15 framför Ensemble Mare Balticum en kort konsert med renässansmusik utanför naturum

• 5-10 juli Händelser vid hällkistan varje dag kl. 13.00 kan du lyssna till Ensemble Mare Balticum och höra om platsens spännande historia av våra guider.
OBS! MAX 15 PERS PER GUIDNING! Först till kvarn, kontakta naturum när ni kommer. Evenemanget är kostnadsfritt. Samling vid naturum
Till naturums hemsida

 

 

 

6 juli kl. 10-12, Haväng
På naturvandring i sällskap av tiden

Tillsammans med fysikern och författaren Bodil Jönsson ledsagar naturvårdsguide Anders Rosell oss i det fantastiska landskapet vid Haväng strax norr om Kivik. De pratar under vandringen om Havängs biologi, historik, och inte minst ger oss Bodil Jönsson sina tankeväckande aspekter på människans förhållningssätt till tiden. Du får på plats ta del av dessa kunniga och spännande guider, och tillsammans med dem skapa en helt nytt sätt att titta på landskapet. Symbios mellan olika delar av tillvaron helt i Musik i Äppelrikets anda: Kultur och natur, sida vid sida.

Obs! Begränsat antal biljetter, med hänsyn till rådande omständigheter kring Covid-19. Vi hänvisar också till FHM:s råd och rekommendationer för att undvika smittspridning.

Eftersom vandringen kommer göras i skiftande underlag (grus, sanddyn, gräs och skogsmark), rekommenderas skor som klarar av dessa underlag.  
Vandringen kommer att filmas, för att sedan lanseras och sändas på Musik i Syd Channel.
Genom biljettköpet, godkänner du eventuell medverkan i bild i filmen.  www.musikisydchannel.se
KÖP BILJETT PÅ AXS BILJETTSIDA

 

9 juli kl. 8-10, Naturum Stenshuvud
Guidad tur med flöjt och fågelsång


Tillsammans med biologen Agne Paulsson och musikern Cecilia Kjelldén befinner du dig mitt i fåglarnas sommarkonsert! Sjunger fåglarna i dur eller moll? Cecilias flöjt blandas med skogens kör. Agne vet vem som sjunger!