Konserter

Inga konserter

4 juli kl. 18.00 • Kiviks kapell
NIGHTINGALE STRING QUARTET
De danska näktergalarna återkommer till Kivik, denna gång med dansk och wiensk musik. Den hyllade danska stråkkvartetten avslutade den första säsongen av Musik i Äppelriket och får här inleda vår tredje säsong.

 

11 juli kl. 18.00 • Södra Mellby k:a
GROUPA MED INGFRID BREIE NYHUS & GURO KVIFTE NESHEIM
Några av de banbrytande svenska musikerna inom förnyelsen av folkmusik möter den nya generationen av norska folkmusiker.

 

13 juli kl. 18.00 • Kiviks kapell
RUBY HUGHES, MIME BRINKMANN & JONAS NORDBERG
Med Heroines of love and loss undersöker det nya stjärnskottet på den tidiga musikens sånghimmel 1500- och 1600-talets hjärtesorg. Tragiskt och fullt av klagan eller upphöjt och som en utomjordisk spegling av våra känslor.

 

19 juli kl. 18.00 • Södra Mellby k:a
NILS LANDGREN & JAN LUNDGREN
Två av vår tids finaste improvisations- och kammarmusiker möts och skapar tillsammans den bästa kammarmusiken man kan önska.

 

23 juli kl. 18.00 • Södra Mellby k:a
CAMILLA TILLING & PAUL RIVINIUS
Camilla Tilling tillhör en av de mest eftersökta sopransolisterna av idag och här får vi njuta av ett vokalprogram tillsammans med hennes mångåriga pianist Paul Rivinius.

 

27 juli kl. 18.00 • Kiviks kapell
HARMONISK VERKSTAD
Bakom namnet döljer sig regionens mest välrenommerade musiker inom den tidiga musiken. De har lämnat 1600- och 1700-talet bakom sig för att utforska romantiken. Dvořák och Suk är huvudpersonerna i säsongens sista konsert.